رقابت سریال «نوبت لیلی» در جشنواره‌ بریتانیا برگزیدگان جشنواره دانشجویی موسیقی نواحی معرفی شدند + اسامی پخش مستند «پدر، پسر، گلوله» از شبکه دو به مناسبت قیام ۱۵ خرداد پوستر فیلم سینمایی «عطرآلود» منتشر شد + عکس بازپخش اپیزودهایی از «شاید برای شما هم اتفاق بیفتد» در نیمه خرداد + زمان پخش فراخوان جایزه پژوهش سال سینما منتشر شد + جزئیات تلویزیون ریسکِ تغییر مجری مناظره‌ها را می‌پذیرد؟ او با تمام رهبران خاورمیانه فرق داشت | روایتی از گفتگو‌ی اوریانا فالاچی با امام خمینی (ره) «ماه پنهان» محمدرضا یکانی در مراحل پایانی تولید آموزش به نسل جدید در بستر یک فیلم تلویزیونی | گزارشی از اکران خصوصی «محله باصفا» اکران فیلم‌های کوتاه برگزیده فیلم فجر در سینماهای هنر و تجربه ماهرشالا علی در دنباله جدید «دنیای ژوراسیک» جزئیاتی از ساخت فیلم تگزاس ۴ و ۵ و حضور پژمان جمشیدی فیلم اکران‌نشده رضا داودنژاد به سینما می‌آید صفحه نخست روزنامه‌های کشور - یکشنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۳
سرخط خبرها

آلبوم جدید «موسیقی عرب‌های خوزستان» منتشر شد + جزئیات

  • کد خبر: ۲۱۴۰۳۶
  • ۰۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۶
آلبوم جدید «موسیقی عرب‌های خوزستان» منتشر شد + جزئیات
آلبوم «موسیقی عرب‌های خوزستان» پیش روی مخاطبان قرار گرفت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «موسیقی عرب‌های خوزستان» عنوان یکی از تازه‌ترین آلبوم‌های مرتبط با موسیقی نواحی مشتمل بر موسیقی شهری و روستایی، موسیقی صحرانشینان و گونه‌های دیگر این منطقه است که وارد فرآیند فروش محصولات موسیقایی شد.

محمود مشهودی پژوهشگر این آلبوم موسیقایی درباره مجموعه «موسیقی عرب‌های خوزستان» نوشته است:

در ایران، بیشترین تراکم جمعیتی قومِ عرب واقع در جنوبِ غربی کشور و مناطقِ مرکزی، غربی و جنوبی استان خوزستان است. قوم عربِ ساکنِ استان خوزستان را می‌توان، بر اساس نوع زیست، معیشت و فرهنگ، به پنج دسته عربِ حَضْری (شهری)، رِیفی (روستایی)، بَدَوی (صحرانشین)، مِعدان (هورنشین) و جِبیلات (عرب بختیاری) تقسیم کرد.

به‏‌جز سه نوع موسیقی «حَضْری» (شهری)، موسیقی «شَعبی‏ ـ رِیفی» (مردمی‏ ـ روستایی) و موسیقی مردم‌‏پسند، گونه‌های دیگری نیز در میان عرب‏‌های خوزستان رایج است.

نقش موسیقی در مراسمِ شادمانی، رقص، حرکات حماسی، عزاداری، مذهبی و لالایی بسیار مهم و تعیین کننده است، ولی در فعالیت‌هایی مانند کار‌های گروهی و انفرادی، مراسمِ آیینی، بازی‌های کودکانه، مراسمِ طنز و داستان خوانی، می‌توان گفت، موسیقی در درجه دومِ اهمیت قرار می‌گیرد؛ به‏‌صورتی که گاهی نیز این دسته از مراسم بدون حضور موسیقی برگزار می‌شوند.

نکته بسیار مهمی که باید در فرهنگ و موسیقی اعرابِ خوزستان به آن توجه شود مستقل‏‌بودن بیشترِ مراسم و فعالیت‌های فرهنگی‏ ـ اجتماعی زنان و مردان از یکدیگر است. از این رو، کارگان (رپرتوآر)‌های موسیقی آنان کاملا متفاوت با یکدیگر اجرا می‌‏شود.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->